divendres, 30 de novembre de 2012

Opinió breu i personal de "Túnels"
 Un parell d'entrades anteriors vaig comentar que començava a llegir el llibre de Túnels, de "Roderick Gordon i Brian Williams".
Doncs bé, ara a un capítol d'acabar el llibre, haig de dir que m'ha atrapat desde el primer moment. 

Porto desde la meva pre-adolescència llegint llibres de fantasia èpica mitjeval i d'aventures, en particular les obres de Tolkien i bona part de la Saga Dragonlance entre d'altres. 

Els últims deu o dotze anys però, em vaig començar a decantar cap a la novel.la de misteri i d'investigació, i a la novel.la històrica.

Ja no recordava el que era deixar-se endur per la imaginació d'una manera tant desbordant, i el món subterrani que han creat els autors és fascinant, la trama de la història es va fent més enrevessada a cada pàgina (no per això més pesada o difícil de seguir, tot el contrari).

No vull desvetllar cap misteri o sorpresa que es pugui endur algún lector que encara no hagi començat el llibre, perquè us asseguro que en vindràn moltes de sorpreses.

Bé, a un capítol d'acabar el llibre entenc que hagin fet quatre llibres més, ja que donen joc per a una saga llarga i emocionant la qual estic impacient per seguir llegint.

Espero poder llegir el segon volum en breu i quedar tant satisfet com amb aquest.

Com he comentat abans aquest llibre m'ha despertat records de llibres que vaig llegir fa molt anys, per sort els llibres són els meus grans tresors i no els llenço mai, i puc dir amb orgull que encara conservo una col.lecció de la Saga Dragonlance que consta de més de 80 títols, així que la següent opinió serà de la Saga de 4 llibres de "Raistlin La Forja de un Túnica Negra" de Dragonlance.

Fins aviat estimades lectores i estimats lectors!


dilluns, 26 de novembre de 2012

Sherlock, la sèrie de TV

Sherlock "la sèrie"

Haig de dir que en un primer moment era una mica reticent a veure una sèrie del gran Sir Arthur Conan Doyle ambientada en el Londres actual del segle XXI.
Sir Arthur Conan Doyle

Sempre he sigut un lector afèrrim de novel.la de misteri i detectivesca, i sobretot de les obres de Christie i Doyle, i en especial del seu personatge estrella, en Sherlock Holmes.
I dins la meva imaginació sempre he visualitzat un Sherlock de mitjana edat en un Londres adoquinat amb boira baixa mentre els carros de cavalls van amunt i avall il.luminats per la tènue llum dels fanals.
Per això no tenia clar que em trobaria al saber que era ambientada en el Londres actual i tenien pensat en un Sherlock més aviat jove.
 
Sherlock Holmes i doctor James Watson

   Que gran va ser la meva sorpresa al veure que havien mantingut l'esperit deductiu d'en Holmes tot aprofitant els avantatges de la tecnologia moderna, i per sobre de tot i el més important desde el meu punt de vista, han mantingut a la perfecció el caràcter aspre i prepotent del protagonista.
La interpretació d'en Benedict Cumberbatch com Sherlock Holmes és impecable.
Res a envejar té en Martin Freeman (protagonista de la propera pelicula de Peter Jackson "El Hobbit") en la seva interpretació del fidel company del personatge de Doyle, encarna un doctor Watson íntegre i entranyable.
 Martin Freeman i Benedict Cumberbatch

En definitiva, recomano la sèrie a tothom, consta de dues temporades i cada episodi dura una hora i mitja, arguments molt treballats i una actuació molt acurada per part dels protagonistes, els casos són adaptacions dels llibres originals!

diumenge, 25 de novembre de 2012

Túnels
Roderick Gordon & Brian Williams
 L'altre dia mirant llibres a la Fundació Engrunes vaig trobar aquest llibre amagat en una prestatgeria i em va cridar l'atenció.
Després de fullejar el llibre i llegir la contraportada vaig decidir endurmel a casa, també s'ha de dir que el fet de que el llibre sigui de segona mà fa que el preu també sigui molt llaminer.

Haig de dir que desde petit m'ha encantat llegir i per sort segueixo sent un gran lector, sobretot de literatura èpica mitjeval, novela policíaca i literatura fantàstica!

Els últims mesos he estat repassant tota la col.lecció de la gran Agatha Christie, i en acabat he tornat a llegir la Saga Pendergast de Douglas Preston i Lincoln Child.

Bé, ja deixo de divagar i us escric la contraportada de Túnels!

  Una novel·la d’aventura i acció, un món perdut sota la ciutat de Londres i un viatge extraordinari al centre de la Terra.

  En Will Burrows té catorze anys i viu a Londres amb la seva família. Té una gran passió per l’arqueologia, i quan el seu pare desapareix sobtadament a sota d’un túnel, decideix investigar amb el seu amic Chester. Però ben aviat es trobaran en les profunditats del subsòl, on desenterraran un obscur i terrorífic secret, un secret que podria costar-los la vida... 

La saga consta de moment de 4 llibres més a part de Túnels: Profunditats, Caiguda lliure, Al límit i Espiral.
 De moment Túnels m'està agradant molt desde el primer moment, quan l'acabi publicaré la meva opinió, i espero a la llarga llegir la resta de llibres de la col.lecció.

Espero haver despertat la curiositat d'algú, o si més no que us hagin entrat ganes d'agafar un bon llibre i disfrutar del plaer d'una bona lectura.

dimarts, 20 de novembre de 2012

Segueixo aprenent un bon ofici
No semblava pas tant alt abans de començar a podar ^_^
 El Llorer de la dreta és el primer arbre gran que li dono forma, en aquest cas el volien quadrat.
 Hi vam anar per podar els arbres que faltaven i al final vam acabr transplantant tres xiprers, un foix i un llimoner.
 Satisfet de la feina, i content de treballar amb plantes!

dilluns, 12 de novembre de 2012

Varies imatges que vull compartir amb tothom

Espectacular cofre fet amb una geòda amatista!

  I a part plantar uns quants arbres i respectar més l'entorn i ja seria fantàstic!

 No cal dir res més!

dijous, 1 de novembre de 2012

Reggae
Com ja us haureu adonat si heu mirat entrades anteriors soc un gran amant del reggae, i vull compartir una il.lustració espectacular que m'han enviat per internet!
I ja posats un parell de salvapantalles que m'agraden!